måndag 9 maj 2011

2011.05.10

Robinson Crusoes' journal, 11th of May 2011.
Dear Journal, I am alive.

Det har varit blåsigt på Phu Quoc och därför har internet varit lite komsikomsa. Kan tänka mig att Robinson stötte på liknande problem from time to time. Jag har därför fokuserat på att justera brännan, dricka öl samt köpa kopiösa mängder pärlor. Mest för att jag kan, liksom.

Inatt vaknade Anna och jag av det värsta åskovädret i mitt 22-åriga liv. Jag kikade ut genom gardinen och såg hela havet lysas upp av blixtar som tätt följdes av muller och smällar som fick hela marken att skaka. Häftigt! Jag är ett stort fan av åska!

Eftersom internet är lite svajigt är uppladdning av bilder i princip unmöglich. Därför bjuder jag på ännu ett lättuppladdat konstverk. Kikaren i myggnätet har jag valt att namnge detta mästerverk (säljes till högstbjudande). Man kan ju, av bilden att döma, tro att jag gjort en Michael Jackson och låtit olika delar av kroppen ha olika brun nyans. Jag skulle dock personligen hävda att jag är ganska jämnbrun.


Igår skulle vi åkt ut och fiskat bläckfisk men det blåstes av i sista sekund eftersom det skvalpade lite väl mycket ute till havs. Jag hade redan hunnit ta mitt sjösjukepiller vilket resulterade i att jag befann mig i ett gött dval-mode resten av kvällen. Istället spelade vi kort i solnedgången och for sedan iväg och åt tapas på en restaurang ägd av ett svenskt par. Spexigt! Jag åt falafel vilket kittlade dödsskönt i kistan. Därefter åkte vi och handlade pärlor på nattmarknaden och sedan spelade vi yatzy tills klockan blev så mycket att personalen släckte lamporna för oss. Då spelade vi lite till.

I eftermiddag far tyskarna tillbaka till fastlandet och imorgon bitti är det vår tur. 3 fullspäckade dygn kvar i Vietnam och jag börjar så smått vänja mig vid tanken. Jag längtar efter alla goa blekfisar hemma i Sverige, kan du tro!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar